Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare

 

 Termeni

In jos 
AutorMesaj
DaNy
administrator
administrator
DaNy


Numarul mesajelor : 336
Data de inscriere : 09/12/2007

Termeni Empty
MesajSubiect: Termeni   Termeni Icon_minitimeSam Dec 22, 2007 3:57 pm

Spam: publicitate pentru alte huburi, spamer este cel care intra in orice hub public si publica, pe mainchat sau prin intermediul mesajelor private, adresa si/sau numele unui alt hub.
Mainchat: chat principal.
Pvt: abreviere de la "privat", prin acesti termeni se intelege o pagina de chat privata intre 2 useri sau pagina de chat a operatorilor.
Share este suma fisierelor care se impart in scopul descarcarii de catre alti useri.
Kademlia: este un sistem alternativ la reteaua de direct connect, nefolosind serverul ‘hub’, ci folosind o retea fara server, creata chiar de clientii ce folosesc kamdelia. Aceasta functie permite cautare surselor de download creand legaturi directe cu alti utilizatori de kamdelia.
Hashing: este procesul prin care se genereaza valorile Hash, adica ‘chei’ de identificare univoca pentru fiecare fisier in parte. Exemplu de TTH root:
Cod:

4NIABZVGR4HOTNRPOMH2IRIJQSJYKFHEEIQUJWY
TTH: pentru a putea genera valorile hash, clientii de direct connect folosesc sistemul TTH (Tiger Tree Hashing) care in putine cuvinte inseamna ‘spargerea’ unui fisier in bucati mici, acordarea unei valori univoce fiecarei bucati, apoi regruparea bucatilor si generarea valorii TTH pentru acel fisier. Link THH http://open-content.net/specs/draft-jchapweske-thex-02.html. Utilitatea acestei functii consta in urmatoarele: desi in momentul in care cautam surse alternative, gasim fisiere ce in aparenta sunt identice ca valoare si denumire, in realitate aceste fisiere sunt diferite, astfel ca daca continuam downloadul cu un fisier care nu este identic cu fisierul aflat deja in queue, riscam coruperea acelui fisier. In schimb, daca se va continua downloadul cu un fisier care are acelasi TTH, deci aceeasi valoare hash ca si fisierul din queue, putem fi siguri 100% ca acest fisier este identic cu originalul. O alta intrebare era de ce in momentul in care cautam surse alternative, unele fisiere au valoare TTH si altele nu. Este simplu: TTH nu este prezent decat in clientii de dc++ incepand cu versiunea 0.307, asa ca operatori, mai uitati-va din cand in cand si la Support, si vedeti ce scrie pe acolo…
TTH Inconsistency: Aceasta este o eroare generata de faptul ca fisierul din queue are o valoare diferita de fisierul alternativ gasit pentru download. Solutiile sunt doua: ori cautam un fisier cu acelasi TTH ca cel din queue, ori anulam acel fisier din queue, si descarcam noul fisier gasit.
SFV file – clientii cu suport multidownload contin un fisier sfv, cu ajotorul caruia se verifica integritatea downloadului. DC++ poate calcula instantaneu valoarea CRC-32 a unui fisier, si sa o compare cu fisierul sfv. Daca aceasta verificare esueaza, fisierul va fi descarcat de la alti useri. Pentru a putea face aceasta verificare, fisierul svf trebuie sa fie prezent in fdirectorul downloadurilor.
Functia Anti-fragmentation: In momentul in care clientul de DC++ incepe downloadul unui fisier, acesta creaza un fisier de aceeasi dimensiune cu fisierul descarcat, dar avand un continut nespecificat. In situatia in care downloadul esueaza, fisierul este taiat la dimensiunea la care DC++ crede ca a downloadat, si reluarea downloadului ar trebui sa functioneze. Daca DC++ ‘crapa’, se
pierde atat downlodul efectuat, precum si downlodul ce s-a eefctuat prin resume downloade, deoarece nu se poate afla cate date valide sunt in fisierul creat. Fragmentatia apare in situatia in care se executa mai multe downloaduri in acelasi timp, si bucati mici de date sunt scrise continuu in fisiere diferite – fapt ce genereaza plimbarea datelor in mod continuu pe hard drive. AntiFragmentatia va rezerva spatiul pe hard, astfel punand datele in locatia lor de pe hard drive. Hardurile pe cae exista mai multe partitii vor devenii incete, deoarece ‘plimbarea’ datelor se face continuu pentru a se colecta datele.
Magnet links: magnet link este o schema si totodata un cod practic prin intermediul caruia se permite integrarea aparenta dintre un website si o utilitate ce ruleaza local, cum ar fi un toold de file management sau un program P2P. Magnetii au fost implementati in DC++ 0.4032, versiune incepand de la care clientul se va inregistra, conform setarilor de default, pentru a lucra cu orice magnet. Astfel, in situatia in care vei face click pe un magnet link aflat pe un site, se va deschide clientul de DC++ si te va intreba daca dorecti sa cauti in reteaua de direct connect pentru fisierul reprezentat de acel magnet. Poti crea proprii magneti in fereastra de search. Un examplu de link:
Cod:

magnet:?xt=urn:tree:tiger:UXNWMYERN37HJNXB7V6KDJKZXMFBIQAGMDMYDBY&dn=DCPlusPlus-0.4032.exe.
Slot: slot este termenul probabil cel mai greu de definit din dc++, cu toate ca este si cel mai simplu. Slotul este o permisiune care se acorda atui user de a descarca materialele pe care noi le shareuim cu ajutorul dc++. Spre exemplu, daca se deschid un numar de 3 sloturi in upload, aceasta semnifica simpu ca 3 useri pot face download de la noi in acelasi timp. Ceilalti useri care vor incerca sa descarce fisiere, vor primi un mesaj de tipul "no slots available".
MiniSlots: Aceast functie permite altor useri de a folosi un alt slot pentru fisierele mici, in situatia in care sloturile normale sunt ocupate. Aceasta functie serveste in general pentru descarcarea filelistului.
Slot Locking: inseamna blocarea sloturilor clientului, astfel incat nimeni sa nu se poata conecta la shareul tau, deoarece nu exista slot liber. Acesta este pur si simplu leech. In functie de capacitatea clientului dotat cu slotlocker, este mai greu sau mai usor detectabil. Astefl, avand in vedere ca exista MiniSloturile, este imposibil pentru cineva sa nu poata downloada o filelist. Ultimeii clienti aparuti, dotati cu slotlock, permit doar descarcarea acestor minisloturi, fiind astfel dificila detectarea slotlockului. Am auzit de unii clienti ce permit descarcarea nu numai a Minisloturilor, ci si a fisierelor mari numaid e catre Operatori, dar inca nu am vazut asa ceva….
Tag: de forma <0.401,M:A,H:7/3/2,S:2>, exprima informatii destre un user, in sensul versiunii clientului folosit, a numarului de huburi la care este conectat si a numarului sloturilor deschise
Faker: este cel care utilizeaza un client de direct conect de genul ‘fake client’ care genereaza un ‘fake share’ si un ‘fake tag’.
Flood: flood semnifica literalmente ‘inundarea’ unui hub, si consta in reperarea continua a unei operatiuni, a unui proces, spre exemplu in situatia in care un user trimite in continuu mesaje, in scopul de a crea confuzie, a incretinii serverul sau chiar de a-l incide.
Client: program client, folosit de un user pentru a se conecta la diferite huburi.
Raw command: string trimis direct catre hub, fara sa fie restrictionat in nici un fel de catre client, si care poate contine comenzi diferite.
Parametrii: o parte din string-ul procesat de client, care arata astfel:
Cod:

%[parameter]
si unde parameter este inlocuit cu numele parametrului.
Command: comanda trimisa catre hub. Este necesar sa se termine cu caracterul |
Pk string: Protocol string
Lock: versiunea clientilor, in situatia in care exista clienti a caror versiune nu este permisa pe hub. Aceasta functie a fost dezvoltata avandu-se in vedere ca initial, nu se dorea intrarea pe huburile de NMDC (clientul initial de direct connect) a altor clienti, astfel ca, cu ajutorul acestei informatii-functii se restrangea acesul. Sirul de litere, cu exceptia versiunii, nu au nici o valoare, valoare are doar numarul acestor litere… Hubului nu i se cere sa valideze raspunsul primit la aceasta verificare, dar trebuie sa trimita aceasta comanda. Aceasta verificare se face in Client-Hub Handshake, Client-Client Handshake si in Hublist Registration. Cealalta parte trebuie sa se autentifice folosind functia LockToKey. Syntaxa, pentru cei interesati (totodata, aceasta sintaxa poate fi folosta ca algoritm pt development Razz ):
Cod:

$Lock <lock> Pk=<pk>|
este secventa caracterelor random (except (space), $, |, (?more?)), lungimea minima si maxima nu sunt cunoscute
Nu se stie pentru ce este iar unii clienti sar complet peste aceasta implementare.
Clientul nu trebuie sa trimita comanda $Lock catre hub. Aceasta comanda este transmisa in momentul in care are loc o conectare intre doi clienti.
Examplu de lock pentru DC++0.242:
Cod:

$Lock EXTENDEDPROTOCOLABCABCABCABCABCABC Pk=DCPLUSPLUS0.242ABCABC|
"ABCABC" sunt doar de umplutura.
Supports: identifica functiile pe care un anumit client le suporta.
BZList: Filelisturile sunt comprimate by default cu ajutorul prog. Huffman encoding, care este ineficient. Aceasta functie adauga abilitatea de a prelua un filelist comprimat cu bzip2, program ce in mod obisnuit comprima de 2-3 ori mai bine decat huffman encoding. Spre exemplu, am testat pe filelistul meu care are 600kb, comprimat cu huffman ajunge la 400, iar cu ajutorul lui bzip2 la doar 170kb. Aceasta functie este utila din 2 motive, si anume: filelisturile pot fi downloadate mai repede (mai ales pe conexiunile slabe) iar in al doilea rand, compresiile bzip2 sunt standard.
XmlBZList: Aceasta functie reprezinta suportarea de catre client filelistului de forma utf-8 XML, avand urmatoarea structura:
Cod:

<FileList Version="1" Generator="dc client name and version">
<Directory Name="xxx">
<Directory Name="yyy">
<File Name="zzz" Size="1"/>
</Directory>
</Directory>
</FileList>
Filelistul este disponibil in formatul "files.xml.bz2" (vs MyList.DcLst), si este comprimat folosind bzip2. in afara de filelist, clientul trebuie sa suporte si una ambele din urmatoarele comenzi:
Cod:
$UGetBlock si $UGetZBlock
Sintaxa si semantica comenzii $UGetZBlock sunt la fel ca in cazul $GetZBlock, dar filename-ul trebuie sa fie in format utf-8 encoding.
$UGetZBlock este suportata numai in situatia in care clientul suporta $GetZBlock, dar orice client trebuie sa suporte $UGetBlock.

Sursa
Sus In jos
http://gaming.niceboard.net
 
Termeni
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Help :: Tutoriale direct connection-
Mergi direct la: